Code club

De codeclub is nog steeds actief, er zijn inmiddels 3.500 kinderen in drie jaar codeerlessen gegeven: https://codeclubapeldoorn.nl/scholen

Jan Kreeft en Hans Jonkman,allebei rotary leden van Rotary Apeldoorn Zuid, ontvingen onlangs een prachtige bos bloemen voor hun inspanningen. 

Rotary Apeldoorn en Rotary Apeldoorn Zuid zijn al die jaren, samen opgetrokken en kregen in 2019 een prachtige ISA sculptuur.

maart 2023

 

"Snert" wandeling: Kootwijk. 4 maart 2023

"Snert" wandeling die geen snert wandeling was. We hebben heerlijk twee uur gelopen over het Kootwijker zand en bij 't Hilletje geluncht. Een zeer geslaagde ochtend/middag.

RAZ RALLY 15 april 2023

zaterdag, 15 april, 2023 - 09:30 tot 16:00

Rotary Apeldoorn Zuid (RAZ) organiseert in samenwerking met RallyWereld een tourklasse rally. De opbrengst van de rally gaat naar de StadsAkkers te Apeldoorn; StadsAkkers Apeldoorn is een zorgtuinderij waar zo’n 100 vrijwilligers werken. Een goede mix variërend van mensen met een arbeidsbeperking tot uitkeringsgerechtigden.
Zaterdag 15 april 2023 is de start vanaf 9.30 uur bij het Ford Museum te Beekbergen en de finish
is om ca. 15.30/16.00 uur bij StadsAkkers in Apeldoorn

 Inschrijving: Inschrijving kan door gebruik te maken van onderstaande link:
www.razrally.nl/inschrijven/

Voor deze attractieve rally is het inschrijfgeld per equipe van 2 personen in totaal € 175,00.
De opzet van de rit en de lagere gemiddelde snelheid maken dat de tourklasse rally een relaxed karakter heeft.

Hout hakken met onze vrienden uit Hagen Lenne 25-02-2023

Wat een geweldig rotary team 

Paul Harris Award voor Cor Visser

Cor heeft maandagavond 20 februari 2023 de Paul Harris Award ontvangen voor zijn inzet voor onze club Rotary Apeldoorn Zuid. Volgens gouverneur Wim Gerards kreeg Cor de Paul Harris award omdat hij bewezen heeft 'integer, betrouwbaar en recht door zee', te zijn. Hij is tevens een vraagbaak voor iedereen.

We hebben nu twee leden die de Award hebben ontvangen, Cor en Chris van der Lande 

Shelter box bijdrage

Rotary Apeldoorn Zuid heeft uiteraard shelterboxen gedoneerd aan de mensen die getroffen zijn door de aardbeving in Turkije en Syrië.

Februari 2023. 

Nieuwjaars opening 2023.

We hadden een zeer geslaagde opening van het jaar 2023 in de Nettenfabriek.

Mooie lokatie en uitstekende bediening. 

Onze inkomend voorzitter Peter Madern kondigt de voorzitter voor 2024-2025 aan: Dirk de Bruin.

Kerst 18 december 2022

Onze club had weer een gezellig Kerstdiner 2022. Uitstekend georganiseerd en met muzikale omlijsting. 

Dit keer in het kasteel Spelderholt te Beekbergen. 

Koken in de Herberg, artikel in de maandelijkse brief vanuit het District

Koken in De Herberg door Rotaryclub Apeldoorn Zuid

De Herberg is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor thuis- en daklozen en iedereen die behoefte heeft aan aandacht, gezelligheid, een gesprek, een kop koffie/thee, of een warme maaltijd.

Rotaryclub Apeldoorn Zuid ondersteunt De Herberg al sinds 2008 zowel fysiek als financieel. Iedere 3e donderdag van de maand koken leden van Rotaryclub in De Herberg voor zo’n 20 tot 30 gasten een driegangen maaltijd. Door de leden van Rotaryclub worden met veel plezier de menu’s samengesteld, menukaarten gemaakt, de inkopen gedaan en gekookt.

Een reactie van een van de gasten over dit initiatief: "Wanneer de mensen van de Rotary koken, is het gewoon altijd leuk en gezellig. Er wordt met een heldere taakverdeling gewerkt, de een snijdt, de ander roert etc. Vooral ook de humor waarmee ze hun werk doen is echt leuk!"

In 2018 heeft Rotaryclub Apeldoorn Zuid het grote gasfornuis aangeschaft dat het werk voor alle vrijwilligers stukken aangenamer en makkelijker maakt.

Het zorgt ook voor grote variatie in het aanbod dat De Herberg de gasten kan serveren en op deze manier kan alles in de eigen keuken bereid worden wat de kosten voor bijvoorbeeld maaltijden, ook lager houdt.

En nog een reactie van een van de gasten: “Wat ikzelf bijzonder plezierig vind aan de mensen van Rotary en hun bijdrage aan de Herberg is dat de leefwerelden weliswaar behoorlijk uiteen liggen maar dat dit geen scheiding of ongelijkheid geeft. Het is juist mooi om elkaar als mens te ontmoeten, los van wat je hebt of doet of wat anderen over je zeggen”

 

 

 

Bijzonder houtproject

op een bedrijventerrein in Apeldoorn moesten twee bomen wijken voor een verbouwing. Vergunning geregeld en gaan. Hoog in de boom, zagen en met een mooi resultaat. Dankzij onze gecertificeerde zagers van onze club.